Tomatsoppa
Jag har hittat ett underbart recept på en god tomatsoppa som INTE påminner en om skolans tomatsoppa haha! Nä men skämt åsido så är den väldigt god och framförallt nyttig. Bara färska råvaror vilket är bra för oss som gjort en gastric bypass! Receptet finner ni nedan. Enjoy!

Ingredienser
4 stora tomater
2 msk olivolja
1 medelstor gul lök
2 medelstora vitlöksklyftor
1 krm paprikapulver
1 liter grönsaksbuljong
1 dl tomatpuré
Salt och peppar efter smak
1 tsk socker
1/2 dl färsk basilika
Gör såhär:
1. Snitta ett kryss i toppen på varje tomat och lägg de i kokande vatten (ej grönsaksbuljongen). De ska ligga där ca 2 min. Ta sedan ut de och dra av skalet med början i det snittade krysset. Hacka tomaterna grovt.
2. Hetta upp olivoljan i en stor tjockbottnad gryta. Tillsätt löken, vitlöken och paprikapulvret och fräs under omrörning i 10 minuter eller tills fräset blivit mjukt.
3. Tilsätt tomathacket och låt koka i ytterligare 10 minuter (tillsätt ej grönsaksbuljongen än).
4. Tilsätt nu buljongen, tomatpurén, salt, peppar och socker. Låt sjuda under lock i 15 minuter.
5. Dra kastrullen från plattan och tillsätt basilikan. Låt koka i ytterligare 10 minuter så att basilikan får avdunsta sin smak.
6. Mixa nu allt i en matbererare eller med stavmixer tills den blir slät och fin. Om önskas, så kan man tillsätta lättgrädde om man ej tycker att den blev tillräckligt krämig, men jag tyckte den var helt perfekt efter mixning!
Lycka till och smaklig måltid!

Kommentarer
Trackback